Ετήσια τακτική γενική συνέλευση

Αγαπητό μέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου (Ε.Σ.Ι.) σας εύχεται “Ευτυχισμένο & Δημιουργικό το 2013”.

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω θέματα:
1.    Γενική Συνέλευση
2.    Πρωτοχρονιάτικη Γιορτή
3.    26ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής στον Πειραιά

1. Γενική Συνέλευση

Σας καλούμε στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ε.Σ.Ι. το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 6:30 μ.μ.. Η Γ.Σ. θα γίνει στα Γραφεία του Ε.Σ.Ι., οδός Σολωμού 5, Πλατεία Εξαρχείων. Σε περίπτωση μη απαρτίας (η Γ.Σ. είναι σε απαρτία όταν παρίσταται τουλάχιστον το 1/3 των ταμιακά εντάξει τακτικών μελών, δηλαδή εκείνων που έχουν πληρώσει και την ετήσια συνδρομή του έτους 2013) η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε σύμφωνα με τα άρθρα 27 και 30 του Καταστατικού, το επόμενο Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 6:30 μ.μ., στα Γραφεία του Ε.Σ.Ι., ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών που είναι παρόντα.

 

Θέματα γενικής συνέλευσης:

  1. Ανακοινώσεις - Εκλογή Προεδρείου
  2. Δραστηριότητες/Απολογισμός 2012
  3. Έγκριση Ισολογισμού - Απολογισμού 2012
  4. Έγκριση Προϋπολογισμού 2013
  5. 26ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής στον Πειραιά
  6. Συζήτηση-Προτάσεις μελών

2. Πρωτοχρονιάτικη Γιορτή

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Ι. σας προσκαλεί και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στο κόψιμο της πίτας και την Πρωτοχρονιάτικη Γιορτή που θα γίνουν στα Γραφεία του Ε.Σ.Ι. στις 9 Φεβρουαρίου  2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 7:00 μ.μ., μετά τη Γενική Συνέλευση. 

3. 26ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής στον Πειραιά

α) Το 26ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα της Διακαινησίμου στον Πειραιά σε συνεργασία με τα εξής Τμήματα Πανεπιστημίου Πειραιώς: Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης καθώς και τα μεταπτυχιακά του προγράμματα:  1) ΠΜΣ στην Εφαρμοσμένη Στατιστική και  2) ΠΜΣ Αναλογιστική Επιστήμη και Διοικητική Κινδύνου, από Τετάρτη 8/5/2013 μέχρι  Κυριακή 12/05/2013. Έχουν ήδη συγκροτηθεί οι σχετικές Επιτροπές του Συνεδρίου και έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες. Πληροφορίες για το Συνέδριο (προσκεκλημένοι ομιλητές, περιλήψεις, δηλώσεις συμμετοχής, μεταφορά, διαμονή, ξενοδοχεία κτλ) θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου και σύντομα θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του Ε.Σ.Ι.: www.esi-stat.gr και μπορούν επίσης να αναζητηθούν από τα Γραφεία του Ε.Σ.Ι.. Θα ακολουθήσει δεύτερη ανακοίνωση με  πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο.
     
β) Είναι γνωστό και θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου και στην ιστοσελίδα του ΕΣΙ ότι στον Πειραιά θα απονεμηθεί και το Βραβείο Καλύτερης Εργασίας Νέου Στατιστικού. Καλούμε τα μέλη του Ε.Σ.Ι. να γνωστοποιήσουν το θεσμό αυτό.

4. Ελένειο Βραβείο Διδακτορικής Διατριβής στη Στατιστική 

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο ανακοινώνει, για κατόχους διδακτορικού Ελληνικής καταγωγής, την προκήρυξη του Ελένειου Βραβείου Καλύτερης Διδακτορικής Διατριβής στη Στατιστική για τη διετία 2011-2012 (1/1/2011-31/12/2012). Το βραβείο απονέμεται σε διδακτορικές διατριβές που εκπονήθηκαν κατά την παραπάνω περίοδο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό στην περιοχή της Στατιστικής. Το βραβείο απονέμεται στη μνήμη της μικρής Ελένης και προτάθηκε από τους γονείς της, το συνάδελφο Τρύφωνα Δάρα και τη σύζυγό του Πολυξένη, οι οποίοι είναι οι χορηγοί του βραβείου.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν σχετική αίτηση στην Επιτροπή Βραβείου Διδακτορικής Διατριβής, του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου, Σολωμού 5, 106 83 Αθήνα, μέχρι 31 Ιανουαρίου 2013 με 3 (τρία) αντίγραφα της διατριβής. Πρέπει επίσης να αποσταλεί σχετική συστατική επιστολή κατευθείαν από τον Επιβλέποντα Καθηγητή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΕΣΙ (esi-stat@hol.gr).
Το βραβείο περιλαμβάνει πρόσκληση για παρουσίαση της έρευνας της Διδακτορικής Διατριβής στo Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου, αυτή τη φορά στον Πειραιά, μικρό χρηματικό ποσό και δωρεάν διετή συνδρομή στο Ε.Σ.Ι..
Καλούνται τα μέλη του Ε.Σ.Ι. να ενημερώσουν ενδιαφερόμενους υποψηφίους

     

          Ο Πρόεδρος                                            Η Γενική Γραμματέας

Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης                               Βαμβακάρη Μαλβίνα

Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο

Διεύθυνση: Σολωμού 5, Αθήνα

Τ.Κ: 106 83

Τηλέφωνο: 2103303909

Φαξ: 2103303909

Email: esi-stat@hol.gr